De Salon

De kapsalon in Gennep heeft een gemoedelijke, maar toch stoere uitstraling. Iedereen voelt zich er direct thuis. Hairstudio BlitzzZ staat bekend om haar uitgesproken kleur en styling creaties, maar ook naturel- en bruidskapsels behoren zeker tot de specialiteiten van Hairstudio BlitzzZ. In omgeving Gennep en Venlo is BlitzzZ uitgegroeid tot een begrip.

 

Tijdens alle behandelingen van Hairstudio BlitzzZ worden hoofdzakelijk  de professionele haarproducten van Trinity Haircare. gebruikt. Voor de extreme kleuringen werken wij tevens met Elumen van Goldwell.

 

 

 

 

Debby Martens – Eigenaresse

De liefde voor het kappersvak is er bij eigenaresse Debby Martens altijd al geweest. “Als tiener al verzorgde ik de kapsels van vriendinnen voor de zaterdagavond. Een groot deel van mijn vrije tijd ging in kapsels zitten. Of het nu het vlechten van mijn paard was of het meehelpen in een grote kapsalon in Duitsland”.  De keuze om van deze passie haar beroep te maken was zo gemaakt.
Al tijdens haar opleiding junior en allround kapper aan het KCL te Sittard was Debby bezig met de opstart van haar eigen salon. Debby gaat alleen voor het beste resultaat, daarom heeft zij naast haar opleiding tot allround kapper een cursus visagie en diverse Goldwell cursussen gevolgd. Dit was een bewuste keuze. In haar eigen salon wil zij namelijk een totaal aanbod te kunnen bieden.  In 2008 wordt Hairstudio BlitzzZ in Venlo geopend en groeit al snel uit tot een begrip. In 2014 wordt het toch moeilijke besluit genomen BlitzzZ  vanuit Venlo naar Gennep te verhuizen. Gelukkig is dit voor de vaste klantenkring geen probleem en verhuizen zij vanaf mei 2014 mee naar de nieuwe salon in Gennep.
Na de grootse opening op 9 augustus 2014 is BlitzzZ ook in Gennep al snel een begrip. “De opening was voor ons een geweldige ervaring en wij zijn er helemaal klaar voor om Gennep BlitzzZ te maken”.

 

 

 

 

 

 

Milou Beltjens  - allround kapster

Al op zeer vroege leeftijd is stagiaire Milou in aanraking gekomen met de creaties van Debby. “Ik was pas 5 jaar toen Debby al hele mooie dingen met mijn haren deed, dat is me altijd bij gebleven”.

Op de middelbare school, het Elzendaal college te Gennep, volgde Milou de sector zorg en welzijn en hier heeft zij echt ontdekt dat ze de kapperswereld in wilde. In het laatste jaar kwam de snuffelstage en deze heeft Milou natuurlijk bij Hairstudio BlitzzZ doorgebracht! “Toen we de stageplaats mochten kiezen hoefde ik geen seconde na te denken. Ik wist direct dat ik die bij Debby wilde doen”. Maar het hield niet op na de snuffelstage. Milou heeft tot aan haar huidige stage iedere maandag en alles vakanties bij Hairstudio BlitzzZ doorgebracht. “Iedere dag die ik in de salon doorbracht werd het voor mij duidelijker. Het kappersvak, daar hoor ik! Debby is een enthousiast persoon, met liefde voor het vak weet dit over te brengen”.

Ondertussen zit Milou in haar tweede leerjaar aan het ROC te Nijmegen en loopt nog steeds met veel plezier stage bij Hairstudio BlitzzZ in Gennep. Daarom heeft Milou dit jaar de overstap gemaakt van BOL naar BBL en is nu dagelijks in de salon aanwezig. “Ik leer hier veel aparte dingen en technieken, Hairstudio BlitzzZ is geen standaard kapsalon, met een klein en gezellig team, wat mij heel erg trok”. Ondertussen steekt Milou al haren op en maakt mooie vlechtcreaties. Naast dit zet Milou alle kleuren in. Folies, balayage of extreme kleuren, niks is Milou te gek Ook knipt ze meiden en dames met lange haren en dit alles doet ze met veel liefde voor het vak. Zoals Milou zelf zegt: “Ik vind het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen, mensen voorzien van een leuk kapsel en ze tevreden de salon te zien verlaten. En niet onbelangrijk, bij Hairstudio BlitzzZ staat kennis van trends en nieuwste technieken en ontwikkelingen hoog in het vaandel. Debby vindt het belangrijk dat ook ik als stagiaire hiervan op de hoogte ben, dus ook daarin leer ik dagelijks”.

 

 

Juul Nagels- 1e jaars Stagiaire (BBL)

Wanneer je vroeger op de basisschool aan Juul vroeg: “wat wil je later worden?” Dan was het antwoord steevast: “Kapster!”

Dit kon natuurlijk ook niet anders, met een moeder als kapster en een kapsalon aan huis. Hier liep ze als kleine meid al veel rond en het kappersvak is er dan ook met de paplepel ingegoten. Hier hielp Juul al veel mee, of het nu vegen of koffiezetten was, helpen deed ze graag.

Op de vraag waarom het kappersvak haar aantekt antwoord Juul: “Het mooie aan het kappersvak is, dat je nooit uitgeleerd raakt. Er blijven nieuwe trends komen en gaan, nieuwe technieken. Je gaat mee met de mode. Dit samen met het vele contact met mensen, maakt het kappersvak een van de mooiste beroepen die er zijn!”

Met dit in haar achterhoofd is Juul vanuit het Elzendaal college vol goede moed begonnen aan de BBL opleiding op het ROC te Nijmegen.

Sinds kort is ze een veel voorkomend gezicht bij BlitzzZ, in de kapsalon in Gennep. Juul houdt van de korte lijnen in de salon en de duidelijke communicatie. Het werken in het kleine team en het “echte” meewerken vindt ze heerlijk. “Ik leer natuurlijk het snelste door dingen te doen, met alleen kijken km je er niet. Debby geeft mij de ruimte om te oefenen, te proberen en te leren”.