De Salon

De kapsalon in Gennep heeft een gemoedelijke, maar toch stoere uitstraling. Iedereen voelt zich er direct thuis. Hairstudio BlitzzZ staat bekend om haar uitgesproken kleur en styling creaties, maar ook naturel- en bruidskapsels behoren zeker tot de specialiteiten van Hairstudio BlitzzZ. In omgeving Gennep en Venlo is BlitzzZ uitgegroeid tot een begrip.

 

Tijdens alle behandelingen van Hairstudio BlitzzZ worden hoofdzakelijk  de professionele haarproducten van Trinity Haircare. gebruikt. Voor de extreme kleuringen werken wij tevens met Elumen van Goldwell.

 

 

 

 

Debby Martens – Eigenaresse

De liefde voor het kappersvak is er bij eigenaresse Debby Martens altijd al geweest. “Als tiener al verzorgde ik de kapsels van vriendinnen voor de zaterdagavond. Een groot deel van mijn vrije tijd ging in kapsels zitten. Of het nu het vlechten van mijn paard was of het meehelpen in een grote kapsalon in Duitsland”.  De keuze om van deze passie haar beroep te maken was zo gemaakt.
Al tijdens haar opleiding junior en allround kapper aan het KCL te Sittard was Debby bezig met de opstart van haar eigen salon. Debby gaat alleen voor het beste resultaat, daarom heeft zij naast haar opleiding tot allround kapper een cursus visagie en diverse Goldwell cursussen gevolgd. Dit was een bewuste keuze. In haar eigen salon wil zij namelijk een totaal aanbod te kunnen bieden.  In 2008 wordt Hairstudio BlitzzZ in Venlo geopend en groeit al snel uit tot een begrip. In 2014 wordt het toch moeilijke besluit genomen BlitzzZ  vanuit Venlo naar Gennep te verhuizen. Gelukkig is dit voor de vaste klantenkring geen probleem en verhuizen zij vanaf mei 2014 mee naar de nieuwe salon in Gennep.
Na de grootse opening op 9 augustus 2014 is BlitzzZ ook in Gennep al snel een begrip. “De opening was voor ons een geweldige ervaring en wij zijn er helemaal klaar voor om Gennep BlitzzZ te maken”.

 

 

 

 

 

 

Milou Beltjens  - 2e jaars Stagiaire (BBL)

Al op zeer vroege leeftijd is stagiaire Milou in aanraking gekomen met de creaties van Debby. “Ik was pas 5 jaar toen Debby al hele mooie dingen met mijn haren deed, dat is me altijd bij gebleven”.

Op de middelbare school, het Elzendaal college te Gennep, volgde Milou de sector zorg en welzijn en hier heeft zij echt ontdekt dat ze de kapperswereld in wilde. In het laatste jaar kwam de snuffelstage en deze heeft Milou natuurlijk bij Hairstudio BlitzzZ doorgebracht! “Toen we de stageplaats mochten kiezen hoefde ik geen seconde na te denken. Ik wist direct dat ik die bij Debby wilde doen”. Maar het hield niet op na de snuffelstage. Milou heeft tot aan haar huidige stage iedere maandag en alles vakanties bij Hairstudio BlitzzZ doorgebracht. “Iedere dag die ik in de salon doorbracht werd het voor mij duidelijker. Het kappersvak, daar hoor ik! Debby is een enthousiast persoon, met liefde voor het vak weet dit over te brengen”.

Ondertussen zit Milou in haar tweede leerjaar aan het ROC te Nijmegen en loopt nog steeds met veel plezier stage bij Hairstudio BlitzzZ in Gennep. Daarom heeft Milou dit jaar de overstap gemaakt van BOL naar BBL en is nu dagelijks in de salon aanwezig. “Ik leer hier veel aparte dingen en technieken, Hairstudio BlitzzZ is geen standaard kapsalon, met een klein en gezellig team, wat mij heel erg trok”. Ondertussen steekt Milou al haren op en maakt mooie vlechtcreaties. Naast dit zet Milou alle kleuren in. Folies, balayage of extreme kleuren, niks is Milou te gek Ook knipt ze meiden en dames met lange haren en dit alles doet ze met veel liefde voor het vak. Zoals Milou zelf zegt: “Ik vind het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen, mensen voorzien van een leuk kapsel en ze tevreden de salon te zien verlaten. En niet onbelangrijk, bij Hairstudio BlitzzZ staat kennis van trends en nieuwste technieken en ontwikkelingen hoog in het vaandel. Debby vindt het belangrijk dat ook ik als stagiaire hiervan op de hoogte ben, dus ook daarin leer ik dagelijks”.

 

 

Eva Heijligers –  1e jaars Stagiaire (BOL)

 

Eva Heijligers

Sinds medio 2016 is deze topper bij Hairstudio BlitzzZ in dienst.
Toen Eva op de basisschool zat was het voor haar al duidelijk. Op de vraag: “Wat wil je later worden?” Kwam steeds stellig het antwoord: “KAPSTER!” Tijdens de middelbare school werd dit nog duidelijker, toen Eva ontdekte dat je met enkele hulpstukken het lange haar in de krul kan krijgen. Eva had hier toen niet meer dan een paar potloden en een stijltang voor nodig. Toen hier de snuffelstage gekozen moest worden hoefde ze ook niet lang na te denken. Dit werd een kapsalon. En Eva had haar zinnen gezet op de leukste kapsalon van Gennep, want, zo zegt ze zelf: “Die titel heeft een salon niet voor niets!” Na deze week bij Hairstudio BlitzzZ wist ze het zeker, het kappersvak, dat wilde ze! Bij Hairstudio BlitzzZ kreeg Eva de mogelijkheid om al bij te leren, op avonden, weekenden en vakanties. “Dit waren voor mij al zeer leerzame momenten”, aldus Eva.

Na de zomervakantie in 2016 is Eva aan het ROC in Nijmegen begonnen aan de opleiding Junior kapper. Eva is voltijd student en op de donderdag iedere week in de salon te vinden. Maar ook de weekenden is ze vaak in de salon aanwezig.

“Iedere week leer ik echt heel veel. Het leukste aan Hairstudio BlitzzZ is dat wij iedere dag zeer diverse mensen in de stoel hebben. De leeftijden en mensen variëren, dus ook de kapsels. De ene keer zie ik hoe de  puntjes worden geknipt en hoe een kleur wordt aangezet, om bij de volgende klant een felgekleurd kapsel te zien ontstaan. Ik mag zelf al kleuren inzetten, kapsels afstylen en kinderen invlechten, en het wordt steeds meer wat ik mag doen! Geen dag is hetzelfde, daar houd ik van!”